Kategória:
Receptek, Főétel receptek

Létrehozva:
2020-09-14 18:25:42

Cikk írója:
Schmél Jakabné


Bakonyi húsgombóc

50 perc · 2 adag · Egyszerű, gyors és finom.

hozzávalók / 2 adag

A gombás szószhoz

A húsgombóchoz

 

elkészítés

 

  1. A darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Sóval, borssal ízesítjük, majd apró gombócokat formázunk.
  2. A kétféle hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát és a fokhagymát apró kockákra, a gombát szeletekre vágjuk.
  3. A forró olajban a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a gombát és a fokhagymát, további 3-4 percig sütjük, megszórjuk a paprikával, elkavarjuk, felöntjük a levessel. Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, hozzáadjuk a húsgombócokat, lefedve, alacsony hőmérsékleten, néha megkavargatva, kb. 25 percig főzzük.
  4. A tejfölt simára kavarjuk a liszttel. Ráöntjük a húsgombócokra, elkavarjuk, és további 5 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük, és hozzákeverjük a petrezselymet

  1.   Egyszerüen gyors és finom